Wibax är en hållbar kemikalieleverantör som tar hänsyn till både dig och miljön. Vi arbetar kundorienterat med marknadens effektivaste logistiksystem för leverans av flytande kemiska produkter, biooljor och salter. Wibax huvudkontor och produktion är i Piteå men vi har även terminaler och kontor strategiskt placerade runt om i Sverige, Finland, Estland och Norge. För närvarande arbetar ca 300 anställda i koncernen. Wibax omsatte drygt 2 900 miljoner kronor år 2022.

Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. Smart teknologisk kunskap i kombination med effektiv logistik uppfyller dessa syften och resulterar dessutom i god totalekonomi. Detta är för oss God Kemi.

Är du en person som tycker om att ha många kontaktytor och är någon som gillar att planera och strukturera? Då har vi jobbet för dig! Vi söker en Leveransplanerare som vill möjliggöra kostnadseffektiva och hållbara inköp. Vill du skapa god kemi tillsammans med oss i inköpsteamet på Wibax? Sök då tjänsten redan idag!

Dina arbetsuppgifter

På Wibax är inköpsavdelningen det viktiga navet för att säkerställa tillgången av råvaror till koncernen. Arbetsuppgifterna som Leveransplanerare i teamet består övergripande av att ansvara för att följa upp, prognostisera, utreda och analysera lager och leveranser. Du kommer bland annat att upprätta leverans- och logistikplaner och säkerställa lagernivåer för utvalda produkter, samt genomföra utredningar och analyser kopplade till dessa. Du kommer även ta fram underlag, statistik och övrig dokumentation för organisationen kopplat till leveranser samt följa upp, analysera och utveckla mål och nyckeltal.

Detta är en nyinrättad roll och du kommer få driva utveckling av arbetssätt inom arbetsområdet.

Vem vi söker

Som person är du initiativtagande och jobbar fokuserat för att nå dina mål. För dig är det en självklarhet att vara en lagspelare som bidrar till avdelningen resultat. Du föredrar att arbeta strukturerat men har också en förmåga att snabbt ställa om vid ändrade omständigheter. Dessutom är du en social person som har lätt för att ta kontakt med andra för att bygga nya relationer eller stärka befintliga. Vidare drivs du av att få saker gjorda och bidra till teamets och i sin tur företagets övergripande mål. 

Bakgrund

Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning inom inköp eller ekonomi eller motsvarande erfarenhet på annat håll. Om du har tidigare erfarenhet av arbete inom inköp, försäljning eller marknad så är det meriterande. Dina kunskaper i MS Office är goda, särskilt i Excel. Du uttrycker dig flytande i tal och skrift på såväl svenska som engelska. 

Ansökan

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Registrera din ansökan redan idag!

Tillträde omgående eller enligt överenskommelse.

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande.

Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön, individuell lönesättning
Ort Piteå
Län Norrbottens län
Land Sverige
Kontakt
  • Hendrik Torneus, 072-4024191,hendrik.torneus@wibax.com
  • Sandra Åström, 072-4021908,sandra.astrom@wibax.com
Facklig företrädare
  • Katarina Sjöström Rova, Unionen, 072-4025103
Sista ansökningsdag 2023-10-23

Tillbaka till lediga jobb