Wibax Group AB

Wibax är en hållbar kemikalieleverantör som tar hänsyn till både dig och miljön. Vi arbetar kundorienterat med marknadens effektivaste logistiksystem för leverans av flytande kemiska produkter, biooljor och salter. Wibax huvudkontor och produktion är i Piteå men vi har även terminaler och kontor strategiskt placerade runt om i Sverige, Finland, Estland och Norge. För närvarande arbetar ca 300 anställda i koncernen. Wibax omsatte drygt 2 900 miljoner kronor år 2022.

Vi arbetar för en hållbar utveckling, ett optimalt resursutnyttjande och de miljömässigt bästa alternativen. Smart teknologisk kunskap i kombination med effektiv logistik uppfyller dessa syften och resulterar dessutom i god totalekonomi. Detta är för oss God Kemi.

Vi behöver förstärka vår inköpsavdelning med en strategisk inköpare som vill spela en nyckelroll i vår fortsatta framgångsresa. Intresserad av att vara del av en kultur som präglas av en familjär och entreprenöriell anda där vi tillsammans gör jobbet? Välkommen med din ansökan!

Dina arbetsuppgifter

Inom Wibax är inköpsavdelningen det viktiga navet för att säkerställa tillgången av råvaror till koncernen. Teamet växer och vi behöver stärka upp med ytterligare en strategisk inköpare för att fortsatt kunna leverera kvalitativa råvaror till ett konkurrenskraftigt pris. Wibax sourcar ca 400 000 ton kemikalier årligen på den internationella marknaden och våra strategiska inköpare analyserar leverantörsmarknaderna och identifierar utvecklingsområden kopplat till våra affärer. Vidare ingår bland annat att upprätta och implementera inköpsstrategier, leverantörsförhandlingar, skriva avtal, upprätta leveransplaner och utveckla våra leverantörsrelationer.

Vem vi söker

Skulle du beskriva dig själv som driven, initiativtagande, nytänkande, flexibel, problemlösare och ansvarstagande? Är du dessutom en social lagspelare som tycker att affärer är det roligaste som finns? Då låter det som att du kommer passa in hos oss på Wibax!

Bakgrund

Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning i grunden och har erfarenhet av internationella affärer på något sätt. För att axla rollen som strategisk inköpare på Wibax krävs en längre tids erfarenhet inom inköp-och/eller säljområdet. Har du dessutom kemikunskaper så ser vi det som meriterande. Dina kunskaper i MS Office är väldigt goda, särskilt i Excel. Du uttrycker dig flytande i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Ansökan

Tillträde enligt överenskommelse. Urval kan komma att ske löpande så registrera gärna din ansökan redan idag!

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Fast lön, individuell lönesättning
Ort Piteå
Län Norrbottens län
Land Sverige
Kontakt
  • Sandra Åström, sandra.astrom@wibax.com
Facklig företrädare
  • Katarina Sjöström Rova, 0724025103
Sista ansökningsdag 2023-10-09

Tillbaka till lediga jobb