Wibax AB

Wibax - En hållbar kemikalieleverantör

Wibax affärsidé är att sälja, köpa in, processa och distribuera kemiska produkter till basindustrin i Europa. Verksamheten består av försäljning, import, produktion, utveckling, service & underhåll, lagring och distribution av i första hand flytande kemiska produkter och biooljor i bulk. Råvaruinköpen sker globalt.

Wibax huvudkontor och produktion är i Piteå men vi har även terminaler och kontor strategiskt placerade runt om i Sverige, Finland, Estland och Norge. För närvarande arbetar ca 290 anställda i koncernen. Wibax omsatte drygt 2 900 miljoner kronor år 2022.

Wibax Sweden är den svenska koncernen och ingår i Wibax Group. I Wibax Sweden ingår bolagen; Wibax Sweden AB, Wibax Sales AB, Wibax Logistics AB och Wibax Production AB.

Wibax fortsätter sin framtidsresa med tydliga mål inom hållbarhet och nu söker vi en ny stjärna till rollen som inköpare för vår svenska verksamhet. Är det dig vi söker? Välkommen med din ansökan redan idag! Urval sker löpande.

Beskrivning 

Som inköpare för Wibax Sweden arbetar du i en grupp om två medarbetare och ingår i den svenska ekonomiavdelningen. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att stötta vår verksamhet i Sverige genom hela inköpsprocessen avseende indirekta inköp, upprätthålla hållbara relationer med dina leverantörer, genomföra avtalsförhandlingar med mera.

Med indirekta inköp avses bland annat ramavtal för förbrukningsmaterial, drivmedel och energi samt projekt avseende exempelvis entreprenad och fordon.

I arbetet ingår att driva och utveckla inköpsarbetet tillsammans i gruppen för att på sikt skapa en robust och effektiv inköpsorganisation.

Kvalifikationer

Du har en relevant utbildning från yrkeshögskola inom inköp, akademisk examen inom ekonomi eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Erfarenhet av arbete med indirekta inköp samt AB 04, ABT 06, ABK 09, SSG med flera är meriterande.

Dina kunskaper i MS Office är goda och du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Du är en affärsmässig lagspelare med god förmåga att hantera flera uppgifter samtidigt och arbeta effektivt i en snabbt föränderlig miljö. Som person är du målinriktad, strukturerad och har förmåga att skapa goda relationer. 

Ansökan

Tillträde enligt överenskommelse. 

Inför rekryteringsarbetet har WIBAX tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med rekryteringsföretag, mediesäljare och liknande.

Tillträde Enligt ök
Löneform Individuell lönesättning, fast lön.
Ort Piteå
Län Norrbottens län
Land Sverige
Kontakt
  • Tobias Pahkamaa, 073-0551860,tobias.pahkamaa@wibax.com
  • Christoffer Caesar, HR-koordinator, christoffer.caesar@wibax.com
Facklig företrädare
  • Katarina Rova Sjöström, Unionen, 072-4025103
Sista ansökningsdag 2023-05-28

Tillbaka till lediga jobb